Tarjouspyyntö

Mekaniikkasuunnittelu

Ammattilaisen tekemä mekaniikkasuunnittelu parantaa asiakkaan tuottavuutta.

Suunnittelemme ja toteutamme asiakkaidemme tarpeiden mukaiset työkalut, mekaaniset laitteet ja koneiden osat. Kun mekaniikkasuunnittelu on räätälöityä, voidaan sen avulla kehittää asiakkaan liiketoimintaa. Kehitämme mahdollisuuksien mukaan vanhoja työkaluja ja laitteita entistä tehokkaammiksi.

Mekaniikkasuunnittelu asiakkaiden tarpeiden mukaan

  • Työkalujen ja laitteiden mekaniikkasuunnittelu toteutetaan yhteistyönä asiakkaan toiveiden mukaisesti.
  • Vanhoihin tuotantolinjoihin suunniteltavat ja tehtävät parannukset sekä lisäosat kuuluvat toimenkuvaamme siinä missä uusien laitteiden valmistus.

Mekaniikkasuunnittelu säästää myös materiaalikustannuksia

Suunnittelulla ja tuotekehityksellä voi olla suuri merkitys valmistettavan tuotteen materiaalikustannuksiin. Mekaniikkasuunnittelun avulla suoritettavat simulaatiot ja lujuuslaskenta ovat suurena apuna. Materiaalin määrässä voidaan useassa tapauksessa säästää ja tuotteesta saadaan helpommin suoraan riittävän kestävä ilman erillisten prototyyppien valmistusta ja testausta.

Ohjelmiston etuna on myös se, että jos joitain 3D-kokoonpanon osia muutetaan, päivittyvät tehdyt muutokset automaattisesti kaikkiin tähän liittyviin 2D-kuviin, jotka luodaan valmistuksen tarpeisiin.

Käytössä avaimet käteen -periaate

Automaatio- ja sähkösuunnittelussa hyödynnämme yhteistyökumppaneidemme osaamista. Tämä mahdollistaa koneen toimittamisen asiakkaalle ”avaimet käteen”- periaatteella.
Toteutamme samalla tavalla yhteistyössä yhteistyökumppaniemme kanssa myös sähkö- ja automaatioasennukset. Näin toimimalla tehostamme työtä ja saamme joustavuutta omiin resursseihimme.

Mekaniikkasuunnittelu 3D-ohjelmistoilla

Käytössämme on Solidworks-suunnitteluohjelmisto, jonka ominaisuudet mahdollistavat 3D-mallinnuksen lisäksi 2D-piirustusten luomisen, suunniteltavien rakenteiden lujuustarkastelun sekä mekaanisten osien liikeratojen tarkastelun. 3D-mallit ovat ohjelmoinnissa erittäin hyödyllisiä.

Työstöratojen ohjelmointiin koneille käytämme Mastercam-ohjelmistoa.

3D-suunnittelun hyödyt

Kokoonpanoja suunniteltaessa 3D-suunnittelun etu verraten perinteiseen 2D-suunnitteluun ja piirustusten luomiseen on se, että rakenteiden ja osien yhteensopivuus voidaan varmentaa jo tietokoneen ruudulla. Lisäksi suunnittelun edetessä mahdollisesti tarvittavat muutokset on helpompi päivittää 3D-malliin, josta muutosten vaikutusta kokonaisuuteen on myös helpompi arvioida.

3D-suunnittelu tekee myös mahdolliseksi monimutkaisten koneistettujen kappaleiden valmistuksen ja tehostaa konepajan toimintaa vähentämällä työstökoneohjelmointiin kuluvaa aikaa myös yksinkertaisemmissa kappaleissa.

Ohutlevyrakenteet

Ohutlevyrakenteiden suunnittelussa 3D-mallien hyödyntäminen on myös kannattavaa. Edellä mainituiden syiden lisäksi myös levityskuvien luominen käy huomattavasti helpommin monimutkaisten kappaleiden kohdalla, ja myös virheiden mahdollisuus pienenee.

Mekaniikkasuunnittelu: Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Mekaniikkasuunnittelu pitää sisällään muun muassa koneen osat ja työkalut. Suunnittelemme myös kokonaisia laitteita.

Toimitusaika riippuu rakenteen koosta ja laajuudesta. Pyrimme toimittamaan kaikki kappaleet vähintään kuukauden sisällä. Jos tarve on kiireellinen, esimerkiksi koneen varaosa, on se mahdollista saada jopa viikossa.

Vammalan Teollisuuspalvelu
Nokiankatu 1 A 38210
Sastamala

Ota yhteyttä: 
Petri Rask
050 535 4650
petri.rask@vamtepa.fi

laatusertifikaatti

Copyright © 2023 Vammalan Teollisuuspalvelu Oy